Sammetstaggar med ölsörpa från klosett

Nytt tyg på väg till skräddaren och brudklänningen. Funderingar om att sy tygram till fantastiskt äldre broderi av stickande kvinna invid spinnrock. Kan bli nygammalt i en skön blandning. Research och textilering kommer att utföras här och där.

WAO WEI utbrister Naturens Syster glatt efter att ha bevistat IVL: s Östersjökonferens! Så trevligt och informativt och så trevligt folk som deltog; NORRVATTEN-kvinna, SMHI-dam och Lindköpingsman några i högen.

Däremot inte så roligt att det fastslogs att länderna som skrivit på Baltic Sea Action Plan, BSAP, inte gjort det de lovat. Speciellt utpekades några mera förödande missar: Nordstrem 2 går rakt genom Natura 2000 område, Fiskekvoter som inte tar hänsyn till vetenskapliga rön, Jordbruket utelämnas i åtgärdsprogram. Märkligt och obegripligt. Naturens Syster associerar till han som letade efter sina dörrnycklar under gatlampan. Kompisen frågade var han tappade dem och svaret blev: DÄRBORTA! “Varför letar du här då?” frågade kompisen. HÄR ÄR LJUSARE blev det snöpliga svaret.

kemikaliesidan kommer en totalt scenskifte att äga rum beträffande lokalisering av produktionen. Kina och Asien dominerar där nu jämfört med  hur läget var 2005 då merparten kom från västländer, se bild 2 nedan.

Sjöfarten som avger ungerfär lika mycket växthusgaser som flyget, kommer från 2021 att ha högre krav på emissioner.

Som slutknorr bjöds på IVLs egna öl bryggt på renat avloppsvatten som heter PU: REST, säljs på Systemet. Naturens Syster som smakat tycker det var en dryck som särskilt lämpar sig för världsförbättrare med flaggan i topp. Som i hopp.

Illustrationer till utbildning och lyst: 1) Eldig murgröna svinar högt 2)  Pol-skifte kemikalieproduktion 3) Vår redan framtagna brudklänning i linne med handknypplade spetsar på liv och  avtagbart släp 4) Vilket läckert broderi! 5) Tagetes, en så skön raring med sin mjuka lyster och impakt!