Rosa tyg till fjärilsspetsen funnet och förnybar energi-kick av IVL:s miljöevent

Vi har nu identifierat ett tyg som blir superbt till den i förra veckan omnämnda just inkomna rosa fjärilsspetsen  –  HEUREKA! I första hand väljer vi ett ljusrosa EKO-bomullstyg, lite ljusare än det fjärils-rosa på spetsen. Spetsen innehåller också färgen oblekt linne so to speak. Även om nämnda spets består av bomull är det lätt att tänka sig en kombination med linnetyg i natur, krymper lika mycket som spetsen visar genomfört tvätt-test. Vi återkommer till dessa alternativ i ett senare, skarpt, läge; ”ERBJUDANDE juni” så kallat.

Vidare: Så himla inspirerande IVL lyckades vara med sin konferens Miljötillståndet 2015 här för leden. Miljön gnuggades ur alla möjliga vinklar och vrår och det var fantastiskt spännande att språka med nya dignitärer ur aspekter far from EKO-textil. På något sätt hänger ju allt samman, på närmre håll eller mera avlägset. I den brytningstid vi nu lever där sammanhangen är svårfångade, för att inte säga smula kaosartade på en del håll, finns också en enorm POTENTIAL! Att hitta nya samband, connections, sammanfallande intressen – kan ge upphov till riktigt intressanta och lukrativa arbetsformer/affärsmodeller/prylar som steg mot en bättre, renare, schystare, mer jämlik och hållbar värld. Att tänka bort från stuprörsköret med energifrågor för sig och jobb-diton för sig typ, och blicka mer översiktligt och i längre tidsperspektiv liksom en allokering av finansmarknaden till ett mera globalt perspektiv  –  det är vad som krävs och borde göra susen!

Direkt tillämpbara lärdomar från eventet är det som heter kollaborativ ekonomi för den affärsidkande aktören. Att inte nödvändigtvis äga alla prylar en behöver själv utan i stället hyra, köpa gemensamt, låna är nya sätt att få åtkomst till saker som inte dagligdags används; symaskin, häcksax, tiara med diamanter, hårfön, bil, jättestor resväska, vävstol, Chanelklänning i spets, skruvdragare, guldiga- 12-centimeters-stilettklack-skor, borrmaskin….…you name it! Lagstiftningen måste dock hänga med här, bygger hittills på en enda köpare, så att resultatet blir det avsedda. Ansvarige ministern fick sig här en vältajmad klapp på axeln av påpassliga moderatorn. Den entusiasmerande och underfundigt smarta, inte minst befriande humoristiska moderatorn måste f.ö. få sig en speciell eloge. Hon gav både ministrar och experter en gliring och direkt uppmaning med för den delen där så var befogat, med exakt rätt touch i sitt eleganta ledarskap. Och liknar Marie Richardson, tjusig och skicklig skådis, dessutom. Utseendet har betydelse. Inte enbart vad man gör.

Summa summarum: TREVLIG ATMOSFÄR, tänk att jobba i sådan exakt i Naturens Systers smak: VÄNLIGT, TREVLIGT, BEJAKANDE, helt enkelt NICE i kubik.

Devis: LIVET ÄR INTE BARA EN LEK UTAN EN DANS PÅ ROSOR OCKSÅ  – Se vackra Mme Hardy, vita rosen, och annan skönhet nedan den som törs.

Händer i veckan bl.a.: Fastsättning av släpet till EKO-brudklänningen utprovas hos skräddaren Lena, sannolikt äldre pärlemorknappar, och andra detaljer i ett slutskede innan allt är klart med denna FANTASTISKA SKAPELSE som ska fotograferas till midsommar hoppas vi. Fruktbarhetskultens tid a priori där bröllop – och brudklänningar -har en given plats.

158 036