Rödrandig lyster

Här ett rektangulärt stycke linne med röda ränder och spets i samma röda nyans som kan användas som duk eller tallriksunderlägg. Tyget finns även som STOR DUK, bilder nedan. Det är en smäktande snygg sak – i juletid eller närhelst en röd strimma ska ge energi åt sammanhanget. Tyget är ekologiskt och GOTS-märkt. Kommer som Naturens Systers ERBJUDANDE i december, nästa vecka. Företag som vill få detta hör av er. Privatpersoner tar sedvanlig KONTAKT.

Naturens Syster läser vidare i Konrad Lorenz ”Civilisationens åtta dödssynder” 1973: ”Människan är bara människa när hon leker” säger Fredrik von Schiller. ….De barnsliga egenskaperna hör utan tvivel till själva förutsättningarna för människoblivandet. Frågan är bara om inte det genetiska förbarnsligande som (nu alltså, Naturens Systers kommentar) karakteriserar människan håller på att gå vidare på ett sätt som kan leda oss i fördärvet. …… kulturellt betingade processer ………adderas….. Otåliga krav på omedelbar behovstillfredsställelse, och brist på all ansvarskänsla och varje hänsyn till andras känslor är typiska egenskaper hos mindre barn och fullt förlåtliga hos dessa. Dem mogna människan karakteriseras av sin förmåga till ihärdigt arbete för att uppnå ett avlägset mål, ansvarskänsla i det egna handlandet och hänsynstagande till andras berättigade intressen, också sådana som inte är henne själv närstående”. SLUT CITAT.

Detta skrevs 1973 som sagt. Omedelbar behovstillfredsställelse och applåder åt egna synpunkter more or less smarta och/ eller imbecilla ges numera, som alltför välbekant, av nätets algoritmer, denna källa att göda vars och ens egon hur bedrövliga och destruktiva de än må vara, både kortsiktigt och långsiktigt. Tänk på det och dra konsekvenserna av det den som vill bidra till en bättre framtid.

En hänförande upplevelse förra veckan: Handelskammarens julmöte. En mångfald av discipliner och branscher sammanstrålade en stund för att under tvåfaldiga parollen njuta och nytta undfägnas av visomsord, trevligt sällskap och gastronomisk förplägnad. Att språka med människor med andra utgångspunkter än en själv kan vara mycket berikande. Att få byta åsikter i en fråga kan rent av gör att man själv byter åsikt. Eller samtalspartnern. Det gäller att våga försätta sig i den situationen att man kan/riskerar ändra åsikt. Ansikte mot ansikte händer det viktiga. Definitivt svårare att hata någon man haft trevlig närkontakt med.

Händelser att uppmärksamma i veckan:

* Naturens Syster klipper till brudklänningen i slutliga sidentyget.

* 4 – 17/12 FN-konferens om biologisk mångfald hålls i Mexico.

F.Ö. : Vete hundan om det inte är dax för lite mer energiteknik – nästa vecka då!

Bilder: 1 o 2 dukar, dukar; Ensamt majestät – en del kan; HK party; Kamelia framlockad till sist!; Fruset ögonblick som kristall

IMG_2231 IMG_20161204_140357090 IMG_20161204_121447193_HDR IMG_20161201_173144993 IMG_20161204_160128829 IMG_20161204_115149437