Rödluvan i hänryckningens tid

Äntligen är hon här Rödluvan med sin varg på det ekologiska bomullstyget, se nedan! Som klippt och skuren att sitta på i gröngräset på picknick eller hängandes bakom ryggen lutandes mot i sängen, på bänken. Eller varför inte som ett skönt fäste för ögonen att nyttja egna uppfinningsförmågan och ge sig iväg på fantasi-skogslufs?! Baksidan är en snutt röd/vitt blommigt tyg hittat någonstans. Hängen lite här och var för krokar, rundstänger. Stoppningen består av polyester som fästes med några stygn här och var för att hållas på plats. KUL OCH SNYGG OCH MÅNGSIDIG!

Hört på en miljökonferens nyligen: ”We cant solve our problems with the same thinking we used when we created them” sade Albert Einsterin.

Skulle de rikaste 5 procenten i världen anta samma standard som medelsvensson så skulle  koldioxidutsläppen minska med 12 – 13 miljarder ton. Vilket motsvarar utsläppsgapet enligt Parisavtalet, att begränsa temperaturhöjningen till max 2 grader.

Envar kan bidra till en bättre värld på enkla sätt. I dag slänger var person här i landet 11 ton/år och det borde vara 1-2 ton/år i stället för att klara det här med inom jordklotets resurser. För varje 100-krona som vi ger ut går endast 1 kr till reparationer och lagning per varje 100- krona i utgifter. Skomakare är t.ex. en underskattad yrkesgrupp som borde ha mera att göra.

NU ÄR EXTASEN NÄRA: Nu i synnerhet är tiden för förundran inför naturens skönhet och outgrundliga sammanhang. En vanlig skogspromenad ger inspiration och underlag för en förunderlig upplevelse av det ofattbara och ogreppbara i Livet.

Poesi kan förtydliga:

”Du sover i gräset och ekens krona sjunger sånger om din plats i universum

Frid, oändlig frid i din kropp av ingenting i din kropp av allting”

Av Jacques Werup.

Nu äntligen BILDER!: Rödluvan i syrenbersån med matchande varg; Kastanjerna blommar – som titeln på en bok av Moa Martinsson; Löjtnatshjärtanen har tagit sig friskt efter torka och sprider sin skönhet generöst över land och hav; För att inte tala om flyttade mörkröda intensiva pionen som ÄNTLIGEN hämtat sig – så blommande och underbar. Med en diamant som sällskap. TREVLIG HÄNRYCKNING!