Påskduken kanske blir klar – annars tar vi annat!

Klimathotet och männskans mentala funktioner tävlar om att vara farligast för vår överlevnad läser vi i en artikel mars 2016. Vi lever i en tid när det anses sofistikerat att vara cool, likgiltig och ha distans. SYND – det är nu vi verkligen borde FÖRUNDRAS, HÄNFÖRAS OCH FÖRBANNAS , det sista alltså bli förbannade där det behövs. Det är nu det behövs tuffa människor: som kan placera dagens problem i ett större sammanhang och ge HOPP. Att tänka på medmänniskan med värme, kärlek och engagera för en framtidsdröm, något bättre (än miljöförstöring, självförhärligande, räkna sina pengar….). Samma teknikens krafter som gett oss välstånd, sociala medier, mobiler har också gjort både arbetsliv och privatliv svårare att kontroller och styra, ha överblick över sammanhangen. I stället för att bena ut denna  gigantiska garnhärva skyller populisterna på invandringen. Och vips finns en sådan som president Trump. Hans affärside är storhetsvansinne utan att ett uns darra på manschetten med alla lögner/”fake news”. De som gillar honom köper hans stories om stor affärsman. – i själva verket högst medioker enligt proffessor Johm Griffin, University of Texas. Ja, nu gäller det att tänka till och handla vettigt för envar drar Naturens Syster som slutsats.

Allmänt bra och sagt av Barbara Hannigan, sopran, dirigent och multikonstnär och Sverigeaktuell: ”Jag tycker det är hög tid att ta tillbaka och uppvärdera galenskapen, särskilt den kvinnliga. Kvinnor som visar extrema känslor får genast etiketten ”galen”……..Kvinnor som är ”alltför närvarande” kallas för galna…….” Karin Johannisson, salig i åminnelse, behandlade detta tema oxå i “Den sårade divan”. Ja, det lilla, försiktiga registret anses passa oss kvinnor. Kvinnor är inte minst själva måna om att tvåla till den som sticker ut. Hälsar Naturens Syster och vill ändring: SJUNG UT – och inte enbart Barabara Hannigan då.

Ur Bondepraktikan om mars månad. Denna gamla naturnära skriften byggd på erfarenhet och förvärvad kunskap och lite vidskepelse i sanningens namn: ”All färg är honom lyckosam utom svart. Uti de land under solens uppgång hafwer han lycka, och om han blifwer 24 år, då lefwer han framdeles intill han blifwer 71 år gammal, och hans dödstecken är, han lider pina i sin stora tå”. Så det gäller nu att se upp med portvinet för särskilt 71-åriga män då (portvinstå är väl tanken?!).

Fina bilder; påskbroderier, trånande änder och LJUVLIG NATUR! TREVLIG VECKA utan ryggskott!