Nya linneslingor är en FRÖJD för syn och känsel

Nya linneslingan är en mångsidig textil i enlighet med “mångfaldens år” som 2017 heter hos oss. Dagens version är gjord av en dubbel linnespets med en bredd av 10-15 cm. Längden här är fönsterlängden av vackra, gamla fönster från 1930-talet. Slingan hängs i gardinstången och knäpps fast runt stången med en knapp som har ett rå-grovt uttryck precis i linje med slingornas. Det finurliga med arrangemanget är att ett varierat antal slingor kan placeras tätt tillsammans eller mera glest beroende på. Det går också att använda en enda, of course, – i samma fönster. Aktuellt antal slingor här är 3, som inte syns då, men ändå. En variant är att göra korta slingor i längd med gardinkappa. Eller blanda korta och längre i ett skönt sammelsurium. Om man packar dem tätt minskar insyn och ljusinsläpp och annars tvärt om. Vi vill betona att användningsområdet är STORT: Rumsdelare, hängande från taket (inomhus är här tanken), slängd över en schäslong/pinnstol/mjölkpall. Flyttas knappen funkar den sannolikt även som rävboa, åtminstone alternativ sådan.

Tyvärr har helfigur-bilderna av nämnda textil genom en teknisk maleur gjorts o-publicerbara. Dock går det att se fragment av desamma på inlägget förra måndagen, 23/1, samt på Facebook förliden torsdag och nedan. Dessutom finns en helfigur räddad undan förgängelsen-  i Aftonbladet måndag 30/1  för 70 % av Sveriges befolkning i samband med en intervju av Eva-Lotte Sandin hos oss – TITTA GÄRNA DÄR den som inte klarar att visualisera efter beskrivningen ovan, eller ändå.

Vi återkommer med mera potenta arrangemang för vidare marknadsföring av aktuell textil. Betonas skall att det är äkta vara/bilder inga falsifikat. Emellertid kan resultatet av ovannämnda maleur bli att bilder nedan är en REPRIS av dylika från tidigare inlägg: Må så vara: Bättre än snodda och förfalskade (ej av Naturens Syster tagna). Håll till godo – eller ej.

Något om klimatet från ny bok: Vindkraften har blivit det billigaste energislaget på många håll i världen senare år. De finansiella flödena börjar svänga från fossilt till förnybart. År 2025 beräknas solel ha fallit ytterligare 60 %. Amen.

Som sagt: Läs Aftonbladets intervju med Eva-Lotte Bernekorn Sandin den 30/1, kommer att läggas in under PRESS här intill då tekniken är återställd från nirvana.

SLUT på dagens text.

Bilder av varierande art nedan inkl brudklänning i för-stadium med beige tunn, silkeslöja och dito knappar, beige, med diamanter; Fågelträdet;Ko-tavla så FIN med tangentbord på köpet.