Ny eko-kasse och textilering i Virserum

Kasse med grönt” heter vår nya, snygg-nyttiga bärbara textil. Kassar i tyg – i synnerhet ekologiska – är en välgärning och roligt att bära. Den här är gjord av kraftig canvas med dubbelsydda sömmar; kring den cirkelrunda bottnen och en längsgående – under det gröna bandet i vertikalled. Bandet löper i ett; start med en eko-blomknapp med emalj, vidare från botten rakt upp och bildar handtag 1 , längs kasse-kanten till handtag 2 och avslutas där medefter med ännu en knapp, se bild nedan och under INSPIRATION.

Mer textilt: De har gjort det igen, Virserums konsthall alltså: ARRANGERAT EN FANTASTISK UTSTÄLLNING: Med BRODERIER från generationer tillbaka till pinfärska från i höstas. Hundratals alster av många olika tekniker och färger samsas i det stora trärummet; från takhöjd närapå till golv-monterade. Berättande historier, användning av gamla textilier, nygjorda: En SANN UPPLEVELSE! Härligheten pågår över sommaren så den textilerande varelsen har tid på sig att suga in det exponerade.

En annan utställning pågår samtidigt på aktuell konsthall: I ett samarbete med Palestinian Center for Art and Culture i Damaskus, Syrien har ett tiotal konstnärer haft workshop i en veckas tid. Deras verk ställs nu ut här: Färg-STARKT och spännande.

– > VEM säger EMOT  SD som nu passar på att dra växlar på överkuckuns, andra sidan havet, rallarsving om att han ”vet vad svenska folket tycker (om invandrare då)”, Naturens Syster inget hört vart fall. Presentation av fakta vore välgörande i en stund som denna.

NU några roliga, upplysande bilder på temat bild säger mer än 1000 ord; från Virserum där även Eva-Lotte B. Sandin hos oss bidrager: UPPLEV OCH NJUT!