Minimi-gardinkappa med månstrålar och om Naturens Under

Om det viktiga med fönster är ljusinsläpp är det bra med ett mindre gardinarrangemang som behåller det ombonat sköna och inbjudande med just max ljusinsläpp. Vi har tagit fram en sak i dubbel naturlinneväv med några påsydda ekologiska knappar av vax, harts m.m. och glittrande diamanter/strass att knäppa med och som prydnad. Silvriga trådar blandat med naturfärgat lingarn finna på några ställen. Påminnande om Björnligans kumpaners oborstade skägg, marulkens känselspröt eller varför inte – månstrålar?! Kan användas som gardinkappa som sagt, gärna flera i rad,  eller väggprydnad förslagsvis, se bilder nedan.

Intressant och tankeväckande läsning:  Boken “Det var en gång” av Helena Granström och Marcus Elmerstad handlar om hur människan hanterar jorden och förstör naturen och bryr sig så lite om det. Människans avsaknad av kontakt med sitt ursprung kanske roten till det onda? Frågor som vad är konstruerat kontra naturligt och när vid vilken tidsålder var det lagom av det naturliga tas upp. Att miljörörelsen en gång drevs av moraliska motiv och försökte skydda naturen från skador är ett faktum här. Till skillnad från nu då debatten mer verkar gälla hur vi ska få fortsätta konsumera  – och leva rövare, utan att det förstör de eviga grundvalarna/naturen och miljön. Etc.

I sammanhanget erinrar sig då Naturens Syster vad Charlene Spretnak skriver i The resurgence of the real. Body, nature and place in the hypermodern world att modernitetens mest grundläggande drag är brottet till naturen, icke-kroppslig abstraktion, fokuseringen på människan i stället för på de stora kosmiska sammanhangen, hypersubjektivitet utan ansvar, förakt för andlighet och förnekelse av någon form av enhet – exakt. Vidare att fokus på individen har gett oss mänskliga rättigheter, personliga valmöjligheter – inte illa! Priset vi fått betala är dock högt. Det var under det ideologiska skiftet till modern vetenskaplig rationalism som vi sa upp förtöjningen till en i grunden sakral syn på vår plats i naturen/kosmos. Då vetenskapen kunde förklara processer som styr i naturen förlorade vi vördnaden för den. Vetenskapens natursyn har resulterat i exempellösa landvinningar av kunskapsmässigt och teknologiskt slag, tveklöst, men också i där vi är nu, hotet mot vår natur och existens. Allt som handlade om samband och beroende, tillhörighet och vördnad förringades och föraktades. Skulle utplånas i rationalismens klara vita ljus. Fram kom vetenskapsmannen, det var en man för det allra mesta.

Oj, you don´t say – måste ta upp mer på denna grävande linje senare, fortsättning följer således.

Nu tittar vi på några bilder från grundläggande natur, textil och /eller annat – se själv nedan!:

IMG_1705 IMG_1656  IMG_1696 IMG_1636   20160226_144326 20160228_110834