Mer VÄRME, KÄRLEK, TILLTRO

Det fruktansvärda vansinnets terror har nu även nått Stockholm, Sverige. 4 personer har mist sina liv och har därmed fått betala det högsta priset för vårt öppna, demokratiska sammhällsskick. Många är skadade. Sorgen lamslår och vi gråter med de sörjande. Nu gäller  att fortsätta SOM VANLIGT, fast gärna än mer; skratta fritt, prata, yttra oss, klä oss som vi vill, yrkesarbeta – kvinnor som män. Att välja denna väg med än större beslutsamhet och mod och slå vakt om det öppna samhällets värden: Frihet, Jämlikhet och Syskonskap som man nästan säger i Frankrike. Med än mer värme och kärlek, framtidstro till medmänniskor oavsett vem hen är. Vi är alla människor. Utan att för den skull vara aningslösa och naiva.

Det vore f.ö. välgörande med fördömanden från ledande personer vars budskap misstolkas med vidrigt mördande som detta som följd.

Underbart att läsa: Frankrikes invånare är idag 20 % mindre rädda för muslimer än de var innan massakrerna på Charlie Hebdo, Bataclan och Nice. Källa via Maciej Zaremba, forskningsinstitutet Commission Nationale Consultative des Droits de l´Homme.

– Naturens Syster kommer nog att ha hörsnäckorna avtagna mest och glo framåt i stället för mobilen ganska långt framöver.

För att HEDRA OFFREN, 4 omkomna och många skadade, för den meningslösa massakern presenterar nu Naturens Syster sin gul/vita nyaste gardin med hällor – påskgardin eller annat. Priset är vår egen tillverkningskostnad: 425 kr/styck. Materialet är ekologiskt linne, 76 x 215 cm inkl. hällor, och gjorda för att bidra till en långsiktigt hållbar utveckling och en bättre framtid. Motsatsen till vad terrorn vill. Se bilder nedan, under INSPIRATION och på STARTSIDAN.  Om vi säljer mer än vi nu tror kommer kostnaden att minska vilket vi i så fall återkommer om. Vi ska klara det på något sätt om än vår organisation i nuläget inte är fullfjädrad. Beställning skickas till eva-lotte@naturenssyster.se. Det känns inte bra att prata affärer nu därför gör vi så här.

Vi känner oss hedrade: Vi kommer att medverka på IVL:s, Svenska Miljöinstitutets årliga konferens Miljötillståndet 2017 den 18 maj på Grand Hotell.

Det är påskvecka också som vi måste fira mitt i alltihopa: GLAD PÅSK!

Bilder: 1) Från skyltfönster den 2/4 till butik med second hand och som utbildar invandrarkvinnor inom handarbete/textil i Gamleby, Småland; Den vackraste rödaste löjtnantshjärtat som gått att finna, lånat; Vår egna släkting till föreg., Dicenta “Burning Heart” i knopp och mera utslagen; Mandarinrosen evigt sköna i minne 2016; Vita löjtnantshjärtat och någon okänd ros som sträcker sig mot himmelen.