Manual för få in rätta greppet

Att planera nästa steg är en spännande sak som måste göras ibland. Under tiden som den gamla lakansväven ligger på sybordet och fascinerar.

Så har då IVL Svenska Miljöinstititets miljökonferens ägt rum igen; informativt, väloljat och trevligt. Naturens Syster fokus var att processa egna utställningen men snappade ändock en del. Valda delar kommer att publiceras på detta forum från och med nu.

Låt oss börja med Anders Wijkman:  Han konstaterade att få länder agerar för att uppfylla Parisavtalets innebörd.

Då det gäller de otäcka plasterna är ett probmem att det är så många olika sorters elände att det är svårt göra något bra i nästa steg. Att använda det insamlade till nytt användbart frankt uttryckt.

Textilområdet: Av insamlade textilier används 50% på nytt medan resten kasseras och bränns för ingen vill använda resten. – Hopp är då att sortering efter materialsort som pågår i en studie i västsverige tillfogar Naturens Syster upplysande. MKT MÅSTE HÄNDA helt enkelt!

Finanssektorn: Ivesterar i mycket skit- och miljöförstörande projekt som ger stor vinst dessutom. Riktigt fult och oseriöst instämmer även Naturens Syster och hänvisar dessutom till World Economic Forum som här om året angav ett genomgripande finanssammanbrott som den mest oroande av alla globala risker. Läs även Cervenkas bok “Vad är pengar?” om att vårt materiella välstånd grundar sig på vår tilltro till penningens makt -.  Således: ÄNDRA INRIKTNING OCH FY och skäms tills dess!

Personbilar, ja ökar.

Flyget, ja ökar

Standarden dito.

Slutsats: ALLA BRANSCHER MÅSTE SKÄRPA SIG. Stort UTROPSTECKEN.

Att kommunicera budskapet om vad som behöver göras på miljöområdet till olika målgrupper är också en konstart som professorn från Linköping Victoria Wibeck gick i klinsch med. Vi återkommer på denna genomviktiga punkt.

Vinnare av Naturens Systers frågesport på eventet var Stina Pettersson. Hon erövrar härigenom en ljusgrön linnekudde kallad ”MILJÖ 17” dagen till ära. GRATTIS duktiga Stina Pettersson! Det som de flesta övriga responederande föll på var frågan om vad “täxla” är för något. Svaret är “yxa som användes för att urholka träskor m.m.” Det är INTE det förädiska och näraliggande Naturens Systers övriga tema textil, alternativet ””användes vid linberedning för att häckla, dra linet genom metallpiggar”. En häckla är ett redskap, ja -det är även ett verb, som används vid framställning av lingarn. Den består av en bräda med piggar av metall som linet efter bråkning och skäktning dras igenom för att få linets fibrer att ligga parallella.

Bilder: Naturens Systers ljusgröna eko-linne-kudde “Miljö 17” varav ett ex tillsändes vinnaren av frågesporten; Vimmel av ljuvlig grönska i underbara månaden maj såsom hägg och hägg, smultronblom Frag…, lilla undersöta harsyran Oxalisen. : HA DET SÅ GOTT OCH GÖR BRA SAKER OXÅ!