Ljusblå linneduk&-gardin i midsommar

ERBJUDANDE över sommaren: Ljusblå, växtfärgad, mönstervävd och ekologisk linnegardin eller duk. Allt i ett helt enkelt. Måtten är 145 x 240 cm inkl kanal till mormorsstång på båda kortändorna. En skimrande vacker sommarsval kreation som kommer från Österrike. Mönstret är små symmetriska medlajonger. Bild nedan och fler kommer i nästa nummer/inlägg. Liksom uppgifter av annat slag som är av intresse för de flesta, pris t.ex.

Kerstin Ekman, nedan K.E., tycker det är oroväckande att städerna växer så mycket, DN 27/5 apropå hennes senaste bok Gubbas hage. Visst bra att människor får jobb men hur blir då synen på skog, naturligt växande mark och vildmark? Fritidsytor bara. Utan rätta känslan med, verkar hon tycka. Natur och miljö tycker K. E. mest är abstraktioner som snarare fjärmar oss från det vi vill bevara. Ska en prata om det som många kallar miljö ska en ner på en mycket lägre nivå, in bland träden. Berätta om vilka arter man sett och hur de såg ut. Hon tror att roten till miljöförstöringen och klimatförändringen är att vi just kallar dem så. Boken, säger hon vidare, är en essä om livet på ett ställe där tanken om det odlade inte råder. Hon citerar David Thoreau som säger att man ska skriva av kärlek och inte utifrån ett ämne eller goda avsikter. Naturens Syster går då vidare om Thoreau och tror sig minnas att han sagt att försörja sig på egen odling kräver 6 veckors arbete. Sen kan ett göra det en vill för resten. (Läsa intressant och skriva tyckte han, gå på Järvaveckan tycker Naturens Syster (förra veckan vart fall)).

GLAD MIDSOMMAR , särskilt i hagen!

 

Ett antal flådiga bilder att reagera intuitivt på. Eller grunna på länge: Gardin eller duk – det är frågan? Eller både och då vi gillar flexibilitet och kombo-effekter; Eva-Lotte Sandin hos oss roar sid midsomrigt lite i förväg med kär vän; Vy över Skåneslätten med glada och eller stork -kan vara svåra att se ibland; Så vackert och utsökt broderi för hand med fantasi och finess . SLUT för i dag.