Linnespets med invävda röda hjärtan – de ni

Tänk så fint med röd gammal funnen linne-spets med bredd och hjärtan! Passar som handen i handsken tillsammans med vårt nya linne i grått. Tänk mer: Nu har vi flyttat in en stång med större textilier i nya gemensamma showroomet i gröna nätverket – väldigt snyggt och bra. Invigning kommer att ske i sinom tid.

Om Naturens Under: Tänk om vi kunde göra ett enda litet löv med all vår teknik och vetenskap. Men det kan vi inte. Kunde vi det skulle energikrisen vara ett minne blott. Löven är de mest fantastiska solgångarna. Det är klorofyllen i grönt som binder solljuset. Varje löv har små öppningar för att avge vatten och syre. När kylan kommer kan inte rötterna suga upp något vatten från jorden. Skulle löven fortsätta avge vatten skulle trädet dö därför måste löven offras och falla till marken. Men först tas äggvitan in i stammen. Då blir det höstfärger som sprakar! Lönnarna är en särskild källa till skönhet med alla sina starka klara färger. Mer en annan gång om färgfyrverkeriet, på Facebook torsdag troligen.

Läs intervjun om Naturens Syster i GP 19/9: Kommer snart under PRESS

Så tar vi några uppfriskande bilder för att preparera oss för arbetsveckan: 1) “Oväntad vänlighet/kärlek möter Naturens Syster plötsligt här och var” alt. bildtext “I want to know what love is. And I know you can show me” 2) Vår handvävda linneduk med spets mot allmogerött bord 3) Rosenskäran i svagt grönskimmer 4) En liten söt giftig en betraktar världens outgrundlighet 5) En blekskär ros som efter flytt och 5 år tagit sig ordentligt och trivs 6) Färgväxling inledd bland trädkronorna 7) Ljuset blixtrar i vattnet  – särskilt vackert UTAN SLÄNGT SKRÄP/ BORD!

SKRÄPLÖS VACKER VECKA önskar Naturens Syster!