Julen är kär och skär

I vart fall är nyaste julgardinen, EKOLOGISK BOMULL GOTS, hos oss skär/rosa med rött i år, röda rosetter. Som förstärkt rosett-effekt, en del får aldrig nog, har vi lagt in röda sammetsrosetter som är möjliga att flytta som en vill. Säkerhetsnålar, 5 medföljer. Efter jul går det bra att fästa andra små saker på gardinen, bilder nedan och under INSPIRATION.

Nu raskt kliv till den FINA ULLEN: Kring i miljard får finns det runt om i världen fördelade på ca 200 raser (2005). De vanligaste är Merino och Lincoln. Merino kommer ursprungligen från Spanien och ger en ytterst fin och krusig och ganska kort ull. En helt annan karaktär är det på en del engelska fårraser, längre och grövre fibrer som endast är svagt krusiga med stark glans, t.ex. Leicester- och Romney Marshfåren. I Sverige finns stort levande intresse för fåruppfödning med mängd olika sammanslutningar.

Mött på Kammarn´: EKO-tygstillverkare med fabrik i Indien, AGA kemiingengör som säljer kalibreringsutrustning gaser, Irländska exportrådet, indisk civ. ing. med appar etc för hälsokontroller, konferensarrangör som annonserar mest på Google etc.. Smäktande musik – Fångarnas kör, namnet till trots, Rimskij Korsakov alluderas.

Ur Karin Johannissons DN-artikel sept 2016 kvinnor, kropp makt: Jag trodde inte att det skulle bli en sådan stor grej” (tvingades bryta minnesceremonin 11 september), säger Hillary Clinton till CNN. Men skadan var redan skedd, spekulationer, ryktesspridning och häpnadsväckande grova förvanskningar av darriga steg, underliga hostattacker och förvriden mimik – det mesta producerat av Trumps kampanjstab – låg redan på Youtube. Hatet mot en stark kvinna övertrumfas bara av hatet mot en svag kvinna, som Björn Wiman uttryckte det i en krönika nyligen (DN 13/9). Svajig gång, instabilitet, mer lättkrackelerad yta mellan kropp och psyke, potentiellt galen. Det är en bild som hållit henne tillbaka sedan generationer. Som inneburit det alltid varit aktuellt att koppla sig själv till anpassning till underordningens och undfallenhetens politik.

KAN DET VARA SÅ RACKRIGT?! Naturens Syster tar sig för pannan och kliver i maratonpjucken.

Läs intervjun med Eva-Lotte Bernekorn Sandin hos oss på en halvsida i Expressen Sthlm/ Mälardalen, Hem och Fritid, i morgon 4/10 2016.

Titta nu vart fall på våra smäcktande bilder på La vie en rose – tema och ta en kaffe – KOM IGEN!:

IMG_2060 IMG_2065 20160920_115947  20160917_134724