I sommarens soliga dagar…………

President Obama sa nyligen i Hiroshima och att atombomben som fälldes där med död som följd att i dag är vi på väg in i en värld där små grupper, kanske en person, har makten att kunna döda oss alla. Begrunda moraliska konsekvenserna av teknologins och teknikens utveckling. Vetenskapen har gett oss mycket bra, men de tekniska framstegen utan att följas av MORALISKA MÄNSKLIGA KONTROLLSYSTEM riskerar att sabba allt. Säkerställande av att styra och utnyttja de tekniska framstegen och kunskaperna på ett ansvarsfullt behövs sålunda. Det vill till en HÅLLBAR UTVECKLING PÅ ALLA PLAN.

Oj då!: Forts. f. Facebook förra veckan: Glömde lägga till att Gunhild Stordalen även är fotomodell, . Å andra sidan var det den enda av hennes meriter som Aftonbladet nämnde på sin mobilapp efter Stordalens sommarprogram såvitt Naturens Syster kunde se. De utlämnade å andra sidan Med. dr, hennes grundande av filantropiska stiftelsen Stordalen Foundation, Globala satsningen EAT, vinnare av The world Economic Forums ” Young Global Leader” eller annat på A4-sidor.

Ur en tredje aspekt är inte alltid titulaturen så mycket att nämna eller boosta sig med för den delen. Tänk på kvinnorna under Antiken i Romarriket, nästan på demokratins födelseplats och tid besides Athens and Greece. Där inskränkte sig kvinnors karriärmöjligheter till * överklasskvinnor, * konkubiner,* prostituerade, * sex-slavar samt en till. Vid Naturens Systers snabba översiktsbedömning hamnade denna grupp mellan överklasskvinnor och konkubiner så inte så lockande heller. I själva verket torde de flesta av dessa kvinnor varit GLADA om de åtminstone sluppit HÖRA sin tillhörighet. Från Kunskapskanalen program om ”Kvinnor och makt historiskt” e.dyl. tidigare i år. Men det var ju länge sen förstås, men ändå. Var det demokratins vagga?!

Läs vad FöretagsExtra skriver i sin artikel om oss nr 4 2016, se under PRESS.

TO DE LO! Short for SKÖN SOMMAR!

Bilder: En pion som tunnaste siden och tyll; Detalj vårt dubbla draperi; det är inte blodrot som vi ville men gult ändå;Humlan heter hunden på Ungstorp; Handbroderad duk från Valdemossa samt sist men inte minst: Campanula den intensivt blåvioletta nästan som stormhatt.

20160626_101239 20160628_101257 20160619_140814  20160625_163832 20160629_095051 20160624_155408