I höstens mångfaldiga tid

Skönt med samarbete: Nu är brudklänningen över lämnad för insats av skicklig skräddare som ska sy kritisk detalj.

Annat bra:

* Några olika möten mellan oss och den proffsiga textilbranschen är avklarade/kommer inom kort.

* Bra kurs om hållbara leverantörsled genomgången av Eva-lotte Sandin hos oss på Ethos International. Kontakt förmedlad via förnämliga Stockholms Handelskammare.

* Vad fint och bra kan inte åstadkommas med oanvända handduksräckor i linne! Nya, slitstarka, vackra handdukar till lågt pris! Se bild nedan.

I den mångfaldiga skogen – till skillnad från dagens planterade  barr-gran-skogar: En del växter utsöndrar organiska föreningar som påverkar andra växter i dess närhet. Det har t.ex. med mykorrhiza att göra, samverkan mellan trädens rottrådar och svampens hyfer (svampens byggstenar, små tunna celltrådar). De lägger sig som en skida runt trädrötterna där svampen får kolhydrater av trädet och trädet närsalter av svampen. Träden får hjälp att växa således. Inte nog med det, troligen skyddar mykorrhizasvamparna trädet från att angripas av sjukdomsalstrande svampar. De bra svamparna avsöndrar olika antibiotika och stimulerar trädroten att tillverka  substanser som tar kål på skadliga parasiter. Således: En skog där många olika arter växer och frodas är en frisk skog med massa försvar mot sjukdomar och annat otyg. Medan däremot de stora skogarna med enbart barrträd planterade för största möjliga avkastning, vinst i penningar på kort sikt, är emot naturen. I stället : LÅT 1000 TUSEN BLOMMOR BLOMMA! Utropar Naturens Syster med emfas! Och springer samtidigt en runda i trädgården, påpassligt som micropaus.

Jaha, nu tar vi en bildsvit:1) Axelparti och slöja av sidenbrudklänningen 2) 2 rosor som älskar varandra in i höstens dar´ 3) Äpplen o äpplen! Här heter de Cox orange. 4) Loppisfynd av gammalt oanvänt linnetyg avsedda att sy linnehanddukar av – BLIR OTROLIGT SNYGGT , BRA OCH ANVÄNDBART OCH BILLIGT MED! 5) Vitbroderi med blomvas från nerlagda SEA 6) Mer fantastiskt från samma vitbroderi som nyss visades. Duken borde kosta åtminstone 50 000 kr med hänsyn till skicklighet och tidsåtgång för brodösen