Hjärtans regnbågskudde är här

Här vårens nya kudde av ekologisk bomullsjersey. I regnbågens alla färger – vi har ju vårt mångfaldens år i år –  och överströdd med små kärlekshjärtan  samt några bollar som knorr. Att ha med på utflykten på maskrosängen eller i en skön sittplats såväl ute som inne. Liten och behändig 25 x 25 cm med dragkedja i ena sidan. Den stora röda bollen sitter på dragmanicken. Kommer snart på www.shopcorn.se.

Naturlära var det här, en skön vårväxt igen. Vi tar den gula, sköna kabbelekan, Caltha palustris. I England kallas den marygold och hör alltså till mariablommorna. Växer i kärr, diken, hör samman med storspovens hoanden för oss här åtminstone. Efter en mjuklandning landar fjärlen på de bastanta kronbladen, lite tjocka är ju stjälkarna. Med sugröret släpande som en bit tunn sytråd spatserar citronfjärilen bland blomkalkarna. Och sänker ner pumpen i en klase ståndare. När den fått nog av honung fladdrar den bort över fladen i glada sicksacksvängar, se bild nedan.

Allt hör samman, tänk på det: I varje bit bröd jag tar i munnen finns alla människor hela jorden, hela himlen och alla stjärnorna”./ G.S.

I morgon skickar vi ut månadens erbjudande.

Vi förbereder oss för mässan, då lanserar vi dagen till ära en alldeles egen textil. Och en rolig frågesport ingår också för den som har lust på klurigheter.

Titta nu på dessa bilder och GLÄDS åt skapelsens härlighet! Regnbågskudden som talar för sig själv; kabbelekan fångad i ett dike i pösiga solgula kuddar; buskpionen tar sig bra trots minus 9 flera nätter; påskliljorna de sköna i båd´gult och vitt; samt så rara och ljuva rosa hyacinter, OBS! julhyacinter går att plantera hur bra som!