Hemmet i symbios med naturen – stark trend

Det var spännande att ta del av Svenska Moderådets seminarium om livsstil och inredning nyligen. VD:n Elin Frendberg med sitt team hade tagit fram essensen av vad som figurerar på aktuella arenor världen över i detta sammanhang: MYCKET INSPIRERANDE! Autenticitet, att laga söndrigt, bevara det som går att använda är en intressant och framåtsyftande trend. En annan att hemmet är vår trygga vrå som vi då ska värna och göra hemtrevlig. Handgjort med den mänskliga faktorns inblandning som genererar små fel uppskattas. Vem uthärdar det perfekta, helt omänskligt vackra längre än en kort stund – om ens det?! -Detta, det perfekta,  kan ändå ha sitt berättigande som ett mål att sträva emot – Naturens Systers reflektion. Små missar i arbetet ger en mänsklig dimension som appellerar till de flesta och blir just mänsklig. Småskalighet är nästan på en förutsättning för det här med handens medverka i produktionen, unikt, originellt;, inte alla ha ens fina sak är ju roligt!

För att exemplifiera på ett detaljerat plan vad som visades upp så fanns det ett tebord med vatten på bordsskivan som gav upphov till större och större ringar när något ställdes på ytan och visualiserade att smått blir stort på sikt i både bokstavlig och bildlig bemärkelse. ETC.

Händer i veckan: Möte med skräddaren Lena Victor om brudklänning och jacka, ja just det och nämns lite en passant. Kanske visar vi den, jackan alltså, här så småningom också, kan inte undlåta nämna vilket fall.

F.Ö.: Att vara just MÄNSKLIG är något som behöver betonas i fler sammanhang än beträffande inredning, flyktingar t.ex.

Bilder nedan: den första är en högtalare som upplever ny vår. Den sista är jubilerande juvelerares förtrollande alster i naturlig omgivning. Resten grunnar ni ut själva hoppas vi.

20150917_104230  20150917_104746 20150912_145219 20150912_165730