Handvävt linnetyg med drömmar och vackra sömmar

Vi har till vår nya duk använt ett stycke vackert handvävt linnetyg, förmodligen av hemodlat lin också. Vi hittade det på en loppis på avlägsen krok. Vackert som en dröm är det vart fall! Vi lät sömmar vara kvar på den del av lakanet vi valde – överdelen. Sedan åstadkom vi en symmetridel så väl det gick att åstadkomma. Därtill sydde vi fast en sydd gammal spets. En läcker sak att placera för att bona om sitt hem nu när regnet piskar mot rutan och svalare tider nalkas. HÅLLBARA TEXTILIER ÄR SÅ HÄRLIGT! Se nedan själv.

Samtidigt sker en del nytt: Vi installerar oss nu i nya lokaler sucessivt.

Hur hållbart är detta på sikt, och vad har hänt sedan 1973, skrivandets stund: I tider med fake news och oroväckande ansatser att skapa egentillverkade verkligheter läste vi nyligen i en gammal bok av K. Lorenz. Terminologin är om inte fake news så väl släktingen modenycker här inom vetenskapen. Det handlar om modet att ”efterapa fysiken envist och trångsynt allt bredare i nästan alla de biologiska vetenskaperna”. Han menar att den moderna och moderiktiga operationisten, reduktionisten, kvantifikatorn och statistikern med medlidsamt förakt ser på de ”stackars gamla klåpare” som tror sig kunna få väsentligare inblickar i naturen genom observation och människors beteenden utan experiment och långa sifferserier. Vidare att forskningen i högintegrerade levande system godkänns som vetenskaplig endast om genomförda åtgärder ger de strukturbundna systemegenskaperna ett ”bedrägligt sken av exaktare” dvs mer fysikliknande enkelhet. Utan att tänka på att de studerade ”elementarpartiklarna ” är människor och inte neutroner. DVS MAN TAR BORT DET SOM GÖR DE HÖGINTEGRERADE ORGANISKA SYSTEMEN INKL. MÄNNISKAN, VERKLIGT INTRESSANTA. Den farliga modeindoktrineringen skulle inte kunnat uppstå om inte andra kultursjukdomar sammanfallit i tid. Överbefolkningen t.ex. med den därav följande avindividualisering och likriktning, alieneringen från naturen med därav följande förlust att känna vördnad för den, samt den kommersiella kapplöpningen med oss själva. Den senare gör medlet till självändamål. Sist men inte minst den allmänna känsloförflackningen. Resultatet har blivit avhumanisering som drabbat vetenskapen.

Kanske inte bara vetenskapen är drabbad tillägger Naturens Syster. Om inte annat hänt sedan 1970-talet vill säga. Att vara COOL är i vart fall i dags dato ett modeord och något som ofta framhålls som eftersträvansvärt och föredömligt. FY RUSSINKVIST utbrister vi på kontoret unisont!

Bilder att le åt och fundera över: 2 sammansvetsade duk-bilder med glasblomma resp sedum; Rönnen kråmar sig och glassar i höstsolens glans och tänker på brännvinet som den ska krydda; Klematis, kanske Jackmani, med sin underbara djupblålila kulör slingrar vitt och brett; Är det inte ett valnötsträd undrar Naturens Syster mitt på en oförmodad plats?; I skogen susar träden och en stenhög med blå kakelbitar. Punkt för denna gång. Må LYCKA OCH VÄLGÅNG!