GLAD SOMMAR! VI SES I AUGUSTI IGEN

Naturens Syster jobbar nu med att tillverka av gamla tyger och andra tillbehör. Det är alldeles UTMÄRKT att passa på under semestern att leta i begagnat-lådor av alla de slag som finns så rikligt utav för ringa penninginsats. Och hitta riktiga FYND att gör nytt utav. För den som vågar vara originell och framåtsyftande med en egen stil. Det finns många fina handbroderade och hemvävda dukar och gardiner och färdiga kläder oxå.

Som omväxling till naturpromenader med växtboken/floran och en pannkaka med jordgubbar som matsäck.

Att vårda ens textilier och andra saker är ett sätt att bidra till en långsiktigt hållbar utveckling. Att vara rädd om saker. Det gäller även när en provar kläder i provrum. På bröllopsmässan i Malmö nyligen berättade utställare att kunder kan prova 10 klänningar och därefter lämna dem i en hög på golvet. Eller prova med svettig och/eller smutsig kropp. Varefter affären ibland måste tvätta klänningarna. Detta anges ofta som ett skäl till att dyrare kläder ej köps in. Är inte detta genom- USELT?! Att respekten för annans vara är så dålig att man tycker sig kunna hantera t.o.m. ett ömtåligt plagg som en brudklänning for once in lifetime (det är nog de flestas avsikt vid bröllopet åtminstone, sen har livet sin gång och annat kan hända) som slit och släng.

En kan fråga sig hur kunskapen om klädes- och textilvård är i dagsläget är över huvudtaget. Detta är ett område som det borde talas högre om på en väg mot framtiden i en hållbar anda.

Brölllopsmässan i Malmö nyligen saknade även i år ekologiska klänningar. Kunskapen och intresset om en inriktning mot en hållbar världsutveckling var inte heller bedövande imponerande. Men det gäller att prata med alla möjliga personager på alla plan och få igång samtalsämnet i denna sak! Det är ett delmål. Naturens Syster pratade med flera initierade. Detta kan sedan det ge ringar på vattnet och generera bra och nyttiga saker på olika håll.

Naturens Syster tar nu semester några veckor. Eventuellt hamnar ändå några nyheter på denna sida men inget att räkna med.  Vi är i vart fall åter i början av augusti igen.

TREVLIG SOMMAR! Med mycket NATUR och sköt om naturen.

GLÖM INTE TA MED SKRÄPET EFTER PICKNICKEN HELLER.

SE nu så skönt det kan vara i det SKÖNA GRÖNA. På dessa bilder blandat med någon glasbild och en brud förstås: Krolliljorna som tagits som fröer och nu är så här stora och fina t.ex.