Fjärilsgardinen Hagar vacker som en dag

En underbar fjärils-fladdrande gardin/ -kappa premiärvisar vi här! Hagar heter den, gissa varför. Tyget är ekologiskt bomullstyg med egen skärpa (liksom prasslande i kvaliteten och inte som sillmjölke när man tar i det) med digitaltryck, tryckplåtar behövs inte med denna metod. Och snyggt, fräscht, vårsols-strålande i sig själv sort of. Volangen består av knippen med krusigt tyg på regelbundna avstånd ca 7 – 9 cm. Krus-partierna är fastsydda i undertyget medan rakorna (utan rynkor/krusningar) hänger fritt. En tredimensionell effekt eftersträvas och volangen sträcker sig i en svag kurva vid horisontallinjens slut upp emot gardinstången: Ljus kolorit med stark livskänsla i vårens underbara tid!

Tid för: Sätta sticklingar i blomkrukor, lätt och roligt! Låt barnen få en egen att sätta och sköta. Det är så kul när det lilla livet börjar röra på sig och det växer fram en blomma, pelargoner t.ex. är lätt som ett fjun att få igång.  Det fungerar ju så att det man lär som barn sitter som berg och blir som ringar på vattnet via ställningstaganden och agerande i livet framöver.

Fram för: Xenia d.v.s. främlingsvänskap – tanken att vi alla äger en hemortsrätt i världen. Med skyldighet att förvalta den väl, tillägger Naturens Syster, så att det ser minst lika bra ut här när vi lämnar över till nästa generation som när vi kom rimligtvis.

Vad händer i veckan? Jo – 1 / 4  ART FOR AID, Galleri Momangen ordnar försäljning av konst till förmån för solidaritetsarbete.

IMG_1729 IMG_1731 image_5371 IMG_1747