Ena och tredje

En del av materialet till nya textilier har anlänt och testprover ska i veckan genomföras. Besök hos sömmerska och andra inblandade genomförs i en första fas inom kort. Nytt bra eko material till stoppning hittat. En del spår om användning av spilltyger ingår i aktuellt test.

OM hållbar utveckling mellan folken:  Kristina Palten är en fantastisk kvinna som genomfört otroliga saker. Hon pratade här om dagen på en konferens och berättade en del. Hon ville utmana fördomar av olika slag om kvinnor, muslimer och samtidigt närma sig okända fölket i Iran. Då tog hon sig för att SPRINGA ENSAM GENOM IRAN. Det var 184 mil och 45 grader varmt och en sådan sak som för henne obegripliga vägskyltar, på arabiska. Men DET GICK BRA! Hon fick oväntad hjälp av många okända som gav henne mat och husrum på vägen. Hon sprang 3,2 mil/dag i dryga 50 dagar, 45 graders värme som sagt vad. Som ett resultat av denna fantastiska  manifestation av mod, uthållighet, företagsamhet har nu TJEJMILEN startat i Iran. Naturens Syster blir så GLAD att hon hoppar och skuttar runt helt okontrollerat i 12 minuter.

Bilder: 1 & 2) Huller om buller inte dumt; 3) Karistina Paltén demonstrerar en skyddsutrustning hon funderade på i ett tidigt skede innan resan till Iran. Men fann, särskilt efter att ha kompletterat med en hetäckande huvudhjälm som gjorde henne lik Darth Vader i vitt, att det inte gav rätt framtoning för förutsättningslösa möten med okända människor hon ville bygga positiva band med. Naturens Syster förstår exakt och applåderar hennes beslut att avstå rustningen. 4)  O SÅ SNYGGT OCH HÄRLIGT I VINTER! 5) Eva-Lotte Bernekorn Sandin hos oss här om dagen (i Växjö)  6) O SÅ SNYGGT OCH HÄRLIGT I VINTER!

TREVLIG FÖRUTSÄTTNINGSLÖS VECKA! Vi hörs någon gång när jag har tid mellan provningarna.