En UNDERBAR dag var “Inredning & Livsstil” i Svenska Moderådets regi 16/3!

Vi erinrar oss filmen “En underbar dag” eller “En alldeles särskild dag” med Sophia Loren och Marcello Mastroianni när vi jämför med denna dag på Klarabergsviadukten av outgrundlig anledning. I vart fall bjöds här på energikulor av många de slag som fräste runt och entusiasmerade de församlade. Idéer att bygga vidare på och kalla fakta i en skön blandning med talarna Lotta Ahlvar och Elin Frendberg som frontpersoner.

Några saker som satte sig särskilt hos Naturens Syster är ju det alldeles överväldigande temat som rör, ja just det, NATUREN. Det är en sann fröjd att få detta konkretiserat i detta sammanhang. Det oborstade med råa ytor, bara att applådera, lite kaosartat med ostädade rum (manifesterat och fotat av person med oklanderlig och hedervärd verksamhet och förhållanden i övrigt – men ändå!). Och: Odling, odling är ett annat kärt tema som förstås lätt gifter sig med naturen. I krukor, komposterbara och andra, som gesvint  frambringar en skönhet som dessutom renar luften, att placeras gärna lite nonchalant här och var. Baka in ett frö i en lerklump och släng iväg var en annan kul grej, fröbomba. Att slänga lite var som, kanske tar den fart och blir en vacker blomma. Odling på väggar, tak, i stadsmiljö. Det bara kryllar av grönt i framtidens städer verkar det som! Växter att beskåda, växter att äta, faktiskt är många växter ätbara.

Uterum, vi flyttar ut – i naturen, uterummet,vad som står till buds. Textilier och inredning i övrigt anpassas då till detta med utemöbler härliga kuddar/gardiner leksaker. Ja just lek och barntema är även poppis, för barn och vuxna. Den som har barnasinnet kvar har lätt att finna sitt gemyt här.

Vackra textilier, vävar att hänga lite varstans eller slänga över stol, soffa….Bonader, det gillar vi. Gamla och nya kan vara egalt. Handvävda tyger från Skottland, ull – tänk! Fantastiska saker frambringas inte minst i våra dar´.

Sist men inte minst vill Naturens Syster framhålla DEN BLÅ FÄRGEN. Blå som i koboltblå, lapis lazuli och Yves Saint Laurents Majorelle-blå i hans marockanska hus. Sval och samtidigt så genomträngande och intensivt glödande. Motsägelsefullt kanske men vem har sagt att det måste vara entydigt.

Kommentera