EKO-docka med lockigt hår – ROXANNE

Roxanne är om inte energiingenjör med specialitet värmepumpar så gillar hon att hänga på rena ställen; soffar och väggar. Hon består av ekologisk bomulls-canvas med stoppning av dito ekologisk ull. Små vitmetallringar på rygg-sidan att hänga i. Härligt självlockigt hår i fräck rufsig stil. Snygg rosett och härdat stålhalsband, bilder nedan och på INSPIRATION.

Forts fr föreg vecka 23/11 Nobelpristagarens bok… hot mot människans överlevnad som art. Här är temat hotfulla människor. Vi väljer att penetrera hotfulla i bemärkelsen O-UT-HÄRD-LIGA personer genom sin blotta existens – utan Kalasjnikovs -, OM nedan.

OM kännetecknas av att störa rättrådigt tänkande medborgares ro och sinnesfrid. Det gäller att ta till åtgärder. För att eliminera och oskadliggöra dylika väljes ett listigt tillvägagångssätt, inte förhasta sig. Riskera heller inget för egen del. Diskret ska det skötas, diskretion en hederssak i kretsar värda att ens nämna. Kör på system 1 – autopiloten för jämnan men tveka inte att även använda system 2  –  beräkning och kalkyl. Finns det system 3 osv så ta även dem, kort vägledning nedan.

Manual för oskadliggörande av OM:

* NONCHALERA, SE INTE, IGNORERA är parad-verktyg i detta sammanhang: tilltala aldrig OM, sitt aldrig frivilligt bredvid OM, svara aldrig på en fråga eller kommentar från OM. Om man ändå tvingas göra det så var nedlåtande, överlägsen, under ens egen värdighet prata med korkad OM. Och – som en ridå över alltsammans – visa hur outsägligt LÖJEVÄCKANDE OM är.

* Sprid ut rykten – ju grövre ju bättre. Ju fler höga chefer som är på ju bättre, låt fantasin jobba och vräk friskt till. Faktakoll behövs inte då begåvningsreserven uttalat sig, tänk inte ens tanken. Det här är bara för BRA! Riskera inte eget bästa; karriär, plats i umgänget.

* Om du ovetandes om varje rättrådig tänkandes omdöme och attityd till OM har ett normalt samtal med OM – och sedan blir upplyst om vad som gäller – bortse skyndsamt från besvärande helt OK-känslor gentemot OM. Liera och inta samma attityd mot OM som personer med omgivningens förtroende.

* Uppmana OM att ringa eller mejla men se till att aldrig återkoppla och/eller förhindra att annan person träder in och hjälper OM. Utebli alt. lämna återbud från överenskomna möten.

* Sänd ut förvirrande, kontraproduktiva signaler till OM.

* Då det gäller tävling om bästa julspel och OM skriver och uppför det bästa ensam gäller för prisutdelaren att förrätta prisutdelningen utan att OM belönas. Skulle det för prisutdelaren ändå vara omöjligt att undertrycka system 1 men även 2 och ev andra – gå då till OM i enrum dagen efter och tala om att OM ändå var bäst.

* Om någon ser att annan person undslipper sig ett leende mot OM, så gör genast klart att då är det slut med stöd och bekantskap.

* Skulle det ändå pocka på med leende mot OM, så GÖR DET NÄR INGEN ANNAN SER!  – Hon kanske ler tillbaka.

LYCKA TILL!

BRA grejer i veckan: I härliga adventstider finns så många fina, förtrollande handarbeten att bejaka, se nedan.

Klimatmötet startar i Paris. Må det bli ett möte där alla GODA KRAFTER SAMMANSTRÅLAR TILL ETT LYSANDE RESULTAT!

TREVLIG ADVENT I RO-LIG FRID OCH FRED!

20151128_180857 20151129_104130 20151129_105736 20151129_110223