Bord duka dig

Vår nya duk : Den är av ekologiskt linne och har många fina kvaliteter – om än den inte är självdukande som i den gamla sagan om bord som dukar upp de mest frestande läckerheter själv. Färgen är vackert höstlövig, gyllenskimrande orangetonad. Se bilder nedan, både med halloweentimad pumpa och kastanjer i matchande brunröd.

Det pågår nu en utställning på Virserums konsthall: “Svart tråd” heter Linda Larssons broderier av svart sytråd på armeringsväv. Den gestaltar ett Norrländskt landskap som exploateras och en undanträngd urbefolkning. Man förundras, vilken skicklighet och precision i uttrycket och stygnens placering. Samtidigt finns en annan utställning av Emma AdBåge med ett antal av hennes tecknade bilder.

Jag är så liten och påverkar så lite, det märks ändå inte säger någon då miljöfrågor, demokratifrågor kommer på tal: När trenden går åt fel håll, miljö och natur falnar, demokratiska principer glöms bort och populister anar morgonluft. Då gäller det för den enskilda människan att KÄMPA EMOT. Och säg inte att den enskildas gärningar inte märks! Dalai Lama har sagt: ”Den som tror sig vara för liten och obetydlig för att göra skillnad har aldrig varit i ett sovrum med EN mygga” . Den MÄRKS MINSANN! Förtydligar här Naturens Syster ordentligt.

Halloweenevent : 2 november i Högdalen. Kul upphöjt till 100!

Gillar frasande höstlöv.

Bilder: Gyllene bordsduk med tillbehör – förtäring på egen risk; Virserums konsthalls utställningar av broderat och tecknat – ÅK OCH SE SJÄLVA MYCKET BÄTTRE, även annat att se!; Demonstration i Västervik mot utvisning av unga till Afganistan – Lena Pettersson talade bl.a.